Almanya’ya taşınmış ve yeni bir iş kurmuş ya da mevcut bir işte hayatınızı düzene oturtmuş olabilirsiniz. Fakat ailenizden uzakta, sevdiklerinizin hasreti içinde yaşamak zorunda kalmak sizi üzüyor olabilir. Bu durumda ailenizle yeniden bir arada olabilmek için Almanya aile birleşim vizesi başvurusunda bulunabilirsiniz. Bu vize yardımıyla aile üyelerinizle tekrar bir araya gelebilir ve Almanya’da yeni hayatınıza başlayabilirsiniz. Bu vize için bazı belgelere ve uymanız gereken bir prosedüre ihtiyacınız olabilir.
Almanya Vize Takibi Nasıl Yapılır?
Vize başvuruları sürecin gidişatını görebilmek açısından önemlidir ve takip edilmesi gerekmektedir. Gelişen teknoloji ile internet üzerinden online işlemler yardımıyla yapılan başvuruların takibi çok daha hızlı ve kolay olmaktadır. Takibi yapmak için kurumun size verdiği bilgiler ve yöntem kullanılmalıdır. Pasaport numarası ya da size kurum tarafından verilecek olan takip numarası ile vize başvuru takibinizi yapabilirsiniz. Almanya aile birleşim vizesi takibi bu sürece bağlı olarak pasaport numarası ya da farklı bir takip numarasıyla yapılabilir.
Aile Birleşim Vizesi Nedir?
Almanya aile birleşim vizesi başka bir ülke vatandaşının orada kalan aile üyelerini Almanya’ya aldırması için gereken vizedir. Bu vize iki şekilde kullanılabilir. İlk kullanma yöntemi Türkiye’de yaşayan ve Türk vatandaşı olan kişilerin Almanya’da yaşayan aile üyelerinin yanına yerleşmesi içindir. İkinci yöntem ise kişi Almanya’da yaşıyor ve 18 yaşından küçük çocukları kendi ülkesinde ikamet ediyorsa, çocuklarını yanına almak için başvurabileceği bir vizedir.
Almanya Aile Birleşim Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar?
Almanya aile birleşim vizesi ya da diğer vize türleri için belirli bir onaylanma tarihi yoktur. Alman konsolosluklarının çalışma hızına bağlı olarak vize sonucunun belirlenmesi değişebilmektedir. Bu süreç genellikle bir ila üç ay arasında değişmektedir.
Aile Birleşim Vizesi İçin Gerekli Evraklar?
Almanya aile birleşim vizesi için gerekli evraklar vize başvurunuzun sebebine göre değişmektedir. Bu sebepler arasında sırasıyla Türk vatandaşı aile üyelerini yanına alma, çocuklarını yanına alma ve Almanya’da evlilik gibi sebepler vardır. Gerekli evraklar; iki adet Almanya vize başvuru formu, pasaport ve kimlik kartı, iki adet biyometrik fotoğraf ve başvuru sebebine uygun gerekli belgeler.
Aile Birleşim Vizesi Ücreti
Almanya vize ücretleri alınmak istenilen vize türüne bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Aile birleşimi vizesi, vize harcı, hizmet bedeli gibi giderlerle 250-300 Euro gibi ortalama bir tutara denk gelmektedir.
Aile Birleşim Vizesi İçin Gerekli Şartlar
Almanya aile birleşim vizesinden yararlanabilmek için aile üyelerinin eş, anne, baba ya da çocuk gibi birinci dereceden aile üyesi olması gerekmektedir. Buna ek olarak çocukların bu vizeden yararlanabilmesi için 18 yaşını doldurmamış ve daha küçük olması gerekmektedir. Aksi takdirde 18 yaşını geçmiş çocuklar aile birleşim vizesi hakkını kaybetmektedir.